Vredesmanifestatie Gaza-Israël zaterdag 16 maart om 14.00 op de Dam in Amsterdam

Graag attenderen wij jullie op de vreedzame manifestatie van Peace-SOS komende zaterdag 16 maart op de Dam in Amsterdam. NVMP-Artsen voor vrede is een van de organisaties die deze demonstratie steunt.

Vredesmanifestatie Gaza-Israël zaterdag 16 maart om 14.00 op de Dam in Amsterdam

De aanslagen van Hamas op 7 oktober in Israël waren afschuwelijk. Ongeveer 1200 mensen kwamen om en nog altijd worden mensen in Gaza gegijzeld gehouden.

Echter, de oorlog die nu in Gaza plaatsvindt is helemaal met geen pen te beschrijven. Ongeveer 30.000 Palestijnen zijn gedood onder wie 12.300 kinderen en 8.400 vrouwen. Dat is het hoogste aantal kinderen sinds lange tijd, zie de VN rapporten “Children and Armed Conflict.” Een groot aantal mensen is vermist. Er is geen schoon drinkwater. Honger is een groeiend probleem in Gaza, waarschuwt VN-hulporganisatie OCHA. In Noord-Gaza, waar amper noodhulp terechtkomt, leidt een op de zes kinderen tot 2 jaar oud aan acute ondervoeding. Er zijn nauwelijks functionerende ziekenhuizen en mensen worden geopereerd of geamputeerd zonder noemenswaardige verdoving. Veel vrouwen in Gaza krijgen een miskraam of verliezen hun pasgeboren kindje vanwege de extreme omstandigheden.

Er dreigt een invasie in Rafah, waar 1,4 miljoen mensen naar toe zijn gevlucht. Zij kunnen nergens naar toe, de grens met Egypte zit dicht. Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) oordeelde dat Israël er alles aan moet doen om genocide tegen Palestijnen te voorkomen, onder andere door te zorgen voor voldoende humanitaire hulp en basisvoorzieningen. Het geweld gaat echter door en de hulp nam juist af.

Reden voor ons om de straat op te gaan.

Wij willen:

– Dat ieders leven gekoesterd wordt

– Een permanent staakt-het-vuren

– Onmiddellijke humanitaire hulp in heel Gaza

– Vrijlating van alle gijzelaars

– Een duurzame vredesoplossing met behulp van lokale NGO’s

Neem svp. symbolen van vrede mee, zoals een bord van karton met een afbeelding van een duif met een olijftak. Geen nationale vlaggen svp, want we staan open voor iedereen. Laten we het leven van ieder mens koesteren, waar je ook woont. Samen voor: Een Wereld Waarin Alle Kinderen Kunnen Spelen.

Wanneer: Zaterdag 16 maart van 14.00 tot 15.00

Waar: Tegenover het Paleis op de Dam

Wat: Stiltekring

Neem svp mee: evt. kartonnen bord met plaatje van een duif erop

Ondersteuners van de manifestatie:

– Burundian Women for Peace and Development

– Een Ander Joods Geluid

– FNV

– Ghandi Center Italy

– The Hague Peace Projects

– International Peace Bureau (ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede 2010)

– Jobar Oranje, vredesactiviste

– Kerk en Vrede

– NVMP-Artsen voor vrede

– Pais

– PAX

– Peace SOS

– Platform Vrouwen voor Duurzame Vrede

– Religies voor Vrede

– de Quakers

– Vredesmissies zonder wapens

– Vrouwen voor Vrede Enschede

Share This

Deel uw mening

Laat uw omgeving weten hoe u over dit onderwerp denkt.