target22

NVMP-STUDENTENACTIVITEITEN

KERNWAPENS ZIJN SLECHT VOOR DE GEZONDHEID !!

Artsen, maar ook andere werkers in de gezondheidszorg, hebben tot taak ziekten te bestrijden en gezondheid te bevorderen. Oorlog veroorzaakt op grote schaal ziekte en verwonding, ontwrichting en vernietiging van leven.
De NVMP vindt daarom dat ook vanuit de gezondheidszorg aandacht moet worden gegeven aan oorlog, oorlogsvoorbereiding en bewapening. En dan in het bijzonder op welke wijze dit kan worden voorkomen of terug gedrongen.

Onderwerpen waar de NVMP zich mee bezighoudt zijn: het streven naar een kernwapenvrije wereld, kernenergie en het gevaar van proliferatie, clusterbommen , wapens met verarmd uranium, conflicthantering en onderwijs in gezondheidszorg en vredesvraagstukken.

Om studenten kennis te laten maken met de NVMP bieden wij hen een studentenlidmaatschap aan voor een symbolisch bedrag van € 1,- / jaar. Je ontvangt dan 4 x per jaar een nieuwsbrief en enkele ledenbrieven. Uiteraard kun je ook zelf actief worden als student. Target X acties en de tentoonstelling Hiroshima-Nagasaki waarschuwing voor de toekomst zijn slechts enkele voorbeelden. Meer info of aanmelden als student-lid, bel (06-42009559) of mail (office@nvmp.org) ons met je naam en adresgegevens.

Voor meer informatie en activiteiten verwijzen wij graag naar onze IPPNW-studentenwebsite

cropped-header2

Onze studentenvertegenwoordigster Niloufar Rahim nam deel aan het laatste IPPNW studentencongres in Astana, Kazachstan.U ziet haar op de foto  hieronder centraal in het midden. Klik op het plaatje voor haar congresverslag!

10352945_10202599315126677_6208234226038703382_n